LUPTA DINTRE BINE SI RAU (partea I)
LUPTA DINTRE BINE SI RAU (partea I)
(Pentru cei cu character demonstrativ.. si nu numai)
 
In momentul in care cineva vine la mine pentru o terapie, de cele mai multe ori, vazand rezultatele sau placandu-i experienta, tinem aproape pentru alte sesiuni sau experiente de crestere impreuna.
 
Insa, ce se intampla atunci cand experienta de vindecare iti reveleaza o latura intunecata, pe care te-ai straduit toata viata sa o ascunzi si acum te simti total descoperit?
 
Care sunt beneficiile trecerii printr-un astfel de proces si de ce este uneori poate cea mai usoara cale spre a te alinia cu valorile tale?
<3
 
Cateodata, avand o intentie profunda de a vindeca / rezolva o energie ce atrage nefericiri, pierderi, lipsuri, separari, necazuri… sesiunea de terapie le arata clientilor mei o alta viata a lor. Nu fac regresii la cerere, ci doar daca se deschide o astfel de poarta in alta viata ca punct de inceput al unui scenariu de viata repetitiv si profund nedorit.
 
De multe ori intram in vieti anterioare pline de virtuti, pe care, recunoscandu-le in noi, ne ajuta sa gestionam situatia actuala. Putem activa acele virtuti / valori constientizand ca sunt deja in noi si deschizandu-ne sa primim recolta talentelor lucrate in alte vieti.
 
Dar ce te faci cand vii la terapie ca sa cresti sau sa te expansionezi si iti amintesti de o viata in care ai fost salbatic sau in care ai manipulat, prostit sau omorat oameni? In care ai distrus lumi?
Nu este deloc confortabil sa recunosti minciunile din care functionai si cat de usor ai actionat din inconstienta si ai creat din valori total opuse celor pe care le ai acum.
 
Spre exemplu, un client a venit la mine pentru a-si descoperi darurile de vindecator si a ajuns sa exploreze o viata in care „vindeca” prin forte intunecate, confundand energia de la sursa cu o constiinta ce cerea sacrificii, sange si ritualuri pagane violente. S-a speriat initial si i-a fost extrem de greu sa accepte ca si asa ceva este posibil. Insa, pentru a face loc luminii adevarului, este potrivit sa eliminam minciunile din care operam constient (5%) si subconstient (95%).
 
Uneori, astfel de vieti anterioare iti apar in vis.
Imi amintesc ca, acum cativa ani, fiind intr-o relatie de lunga durata, am visat ca l-am omorat pe iubitul meu. Si nu, nu ne certasem in acea zi 😊 Scenariul din vis era intr-o casa mica de undeva la tara, facuta din pamant si surcele, in care ne-am certat, ne-am impins si el a cazut, s-a lovit cu capul de ceva si a murit. M-am trezit in timp ce visam ca l-am ingropat si am mintit pe toata lumea ca nu s-a mai intors acasa.
 
In vindecarea ulterioara acelui vis am descoperit 4 tipare „naspa” care, odata vindecate, mi-au adus mult mai multa conectare si libertate:
1. Subconstient ii indepartam de mine pe cei pe care ii iubesc (ca sa nu ii omor din greseala)
2. Ma luptam cu vinovatia si minciuna, subconstient crezand ca am nevoie de ele ca sa nu fiu pedepsita/inchisa
3. In situatii in care eram abuzata / atacata nu ma puteam apara (intram in „freeze” puternic)
4. Aveam un caracter puternic demonstrativ, incercand sa (imi) arat ce om bun sunt 😊
 
Daca ai si tu astfel de tipare este posibil ca ele sa vina din concluzii pe care le-ai tras in alte vieti sau, chiar din aceasta, in care ai operat pur emotional, din amintiri uitate din copilarie (majoritatea din burta mamei sau sub 2 ani). Sau poate le-ai mostenit de la ai tai sau din istoria neamului.
 
Cei cu astfel de tipare (evidente) merg adesea la terapii cognitiv comportamentale si dureaza destul de mult pana schimba prin constientizari succesive acei triggeri. In astfel de cazuri recomand si regresii alaturi de terapia clasica, deoarece, odata ce ai simtit acea emotie de care tot fugi subconstient, si pe care de obicei nimeni nu vrea sa o simta, trauma se dizolva si sufletele au pace.
 
E important ca cineva sa iti „tina spatiu” de compasiune, iubire si unitate.
 
E important si necesar ca si tu sa vrei sa iti aduci aminte sau sa constientizezi traumele istoriei (a ta sau colectiva) ce iti blocheaza accesul la a trai din constiinta.
 
Provocarea este ca, uneori oamenii se identifica atat de mult cu intunericul lor, incat uita ca in fiecare exista si opusul acelui intuneric, o lumina a INOCENTEI, a PURITATII sufletului lor. Redescoperind aceasta energie, poti sa te reconectezi inclusiv cu partile din tine uitate in vinovatie si minciuni, aducandu-le inapoi in lumina.
 
Cel mai mare beneficiu este ca iti dai seama de felurile in care ai distorsionat intelegerea / experimentarea IUBIRII si apoi poti oferi o vibratie mai pura si, astfel, sa atragi ceea ce este spre binele tau mai inalt.
 
De asemenea, acceptand si recunoscand partile tale luminoase din cele intunecate si pe cele “intunecoase” ascunse in ceea ce numim iubire, nu ne mai grabim sa (ne) judecam si traim viata mai blajin.
 
Dupa o astfel de „integrare”… esti mai integru.
 
Nu mai trebuie sa demonstrezi ca esti un om bun, pentru ca si partile intunecate din tine isi aduc aminte de lumina din ele.
 
Nu te mai minti ca esti perfect si ca ceilalti au ceva cu tine, chiar daca tu te sacrifici ca sa le fie lor bine. („Nerecunoscatorii!!”)
 
Nu mai functionezi din constiinta LUPTEI DINTRE BINE SI RAU din interiorul tau.
 
Nu mai actionezi din comportament demonstrativ, ci din autenticitate si bun simt.
 
Insa, esti pregatit sa simti ce poate nu ai vrut sa simti niciodata pana acum? Sa iti asumi responsabilitatea pentru ce ai creat din intuneric?
 
⚡️⚡️⚡️
 
Poze de la Fiesta Mayor de Les Corts – Correfoc
 
(voi continua intr-un articol urmator)
*LIKE AND SHARE*
Comments
Share
Andreea

Leave a reply